Wij hebben een heerlijk basis pakket bij Green Exclusief om een paella van te maken. Of je nu een vegetarische variant wilt maken of met vlees en/of vis, bij Green Exclusief hebben wij hier iedere week de spullen voor in huis!
Basis ingrediënten verkrijgbaar bij Green Exclusief:
- paella rijst
- paellakruiden
- bouillon (meerdere varianten verkrijgbaar)
- 2 uien
- paprika
- blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten
- optioneel: 300 gram diepvries doperwten
Bereiding Paella:
Verwarm de kamado voor op 180 graden met het gietijzeren rooster. Wij hebben een paellapan gebruikt maar je zou het ook in een ruime skillet kunnen doen. Geen kamado? Don’t worry, dit is ook makkelijk te maken in een ruime hapjespan gewoon in de keuken 🙂
Snijd de chorizo worstjes, de kippendijen, de uien, de paprika en als je voor verse tomaten gekozen hebt, alles in grove stukken.
Verwarm in de paellapan een flinke scheut olijfolie en braad hierin de chorizo aan totdat de chorizo een knapperig korstje krijgt, schep de chorizo vervolgens uit de pan en laat de stukjes uitlekken op een bord. Als je kip hebt erbij doet, braad je de kip aan in het overgebleven vet van de chorizo. Dit zelfde geld voor de garnalen, heb je deze, doe dit dan ook om en om aanbraden, zodat ze een mooie roze kleur krijgen. Schep alles uit de pan, doe wederom een flinke scheut olijfolie in de pan en schept de ui en de paprika hierin en bak dit voor circa 5 a 10 minuten met een gesloten kamado, af en toe omroeren.
Roer nu de tomaten(blokjes), eventueel de doperwten, 1 zakje paellarijst en de rijst erdoor. Verwarm alles al omscheppend voor circa 5 minuten en voeg dan de bouillon toe. Roer alles goed door en laat de paella op in circa 25 minuten gaar worden, roer regelmatig om. Schep de chorizo en de kip door de rijst en leg de garnalen in een cirkel op de rijst. Breng de paella op smaak met peper en zout. Verwarm alles voor circa 5 minuten. De paella is klaar als er een knapperig korstje langs de rand van de pan ontstaat en de rijst mooi zacht is geworden.