Green Exclusief’s Rataouille

Wij hebben voor deze ratatouille gekozen voor courgette, auberinge, paprika, tomaten, ui, spaanse peper, een goede olijfolie (bijvoorbeeld Funky Ouma Chilli Oil als je van een beetje spicy houdt), daarnaast is het heerlijk om een kruiden Grinder van Funky Ouma te gebruiken om de groenten lekker mee te kruiden.

Bij Green Exclusief hebben we verschillende smaken van Funky Ouma, welke er heerlijk bij zijn!

Bereiding:

  1. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met het rooster, tot een temperatuur van 180°C.
  2. Snij de aubergines, courgette en tomaten in plakjes van ½ centimeter dik. Snijd de steeltjes van de puntpaprika’s, verwijder de zaadjes en snijd de paprika’s in ringen van ½ centimeter dik. Plaats de groenten afwisselend in 2 cirkels in de Cast Iron Skillet
  3. Besprenkel de groenten met olijfolie, bestrooi met zout en peper of met een kruidenmix naar keuze van Funky Ouma.
  4. Plaats de skillet op het rooster en sluit de deksel van de EGG. Laat de ratatouille ca. 45 minuten tot de groenten gaar zijn. Het vocht dat vrijkomt uit de groenten zorgt ervoor dat ze niet verbranden.