Ingedriënten
- 1 grote zoete aardappel
- Flinke snuf Flor Delta citroenflakes
- 2 el honing of ahornsiroop
- 3 el crème fraîche
- zwarte peper
Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en laat de deksel 14-15 minuten open staan. Was intussen de zoete aardappels.
Plaats de convEGGtor en het rooster en sluit de deksel van de EGG. Breng detemperatuur naar 190 °C.
Leg de zoete aardappels op het rooster, sluit de deksel van de EGG en laat ze ca. 60 minuten poffen. De aardappels zijn gaar als ze zachtaanvoelen. Ris intussen de blaadjes van de citroentijm en hak ze fijn.
Haal de zoete aardappels uit de EGG en snijd ze in. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak het met een vork grof.Vermeng met de citroentijm en de honing en breng op smaak met grof zeezout en zwarte peper. Doe het vruchtvlees terug in de schilen schep op iedere aardappel een eetlepel crème fraîche.