Benodigdheden variatie 1:
- Aubergine
- 2 eetlepels (Acacia) honing*
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sambal
Benodigdheden variatie 2:
- Aubergine
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 sinaasappel (sap nodig en een eetlepel rasp van de schil)
- 2 eetlepels (Acacia) honing*
Bereiden:
Verwijder de boven- en onderkant van de aubergine en snijd de aubergine in de lengte in mooie plakken, smeer de plakken in met olijfolie en bestrooi met zout. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
De gewenste marinade bereid je door de ingrediënten (zoals hierboven beschreven) (fijn) te snijden en zachtjes te verwarmen in een steelpannetje
Grill de aubergine plakken op de kamado (circa 200 graden) op indirecte warmte aan beide zijde mooi gaar. Bestrijk vervolgens met een marinade naar keuze.
Uiteraard kan je dit recept ook bereiden in een (grill)pan of in de oven (200 graden)
* Honing enkel te gebruiken voor het ‘aflakken’ van de aubergine. De honing is het beste te gebruiken bij het temperatuur tot 40 graden.