- Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm met de convEGGtor, het RVS-rooster en de Baking Stone tot 250/275 °C.
- Meng de humus met een beetje olijfolie en kruiden naar smaak (wij hebben in het pakket Ras-el-Hanout-kruiden) bestrijk de flammkuchenbodems met dit mengel; houd hierbij een centimeter van de rand van de bodem vrij.
- Snijd de groenten welke je lekker vindt om erbij te doen (bijvoorbeeld zoete puntpaprika en courgette) in dunne plakjes en besmeer de plakjes met een beetje olijfolie en leg deze op de flammkuchen. Tip: wil je liever je groenten meer zacht, doe de groenten dan eerste grillen op het rvs-rooster (om en om een paar minuten) en leg dan vervolgens de Baking Stone erop.
- Leg de flammkuchen zonder bakpapier op de pizzasteen en sluit de deksel van de EGG. Bak de flammkuchen in ca. 4 minuten goudbruin en krokant.
Eet smakelijk!